ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Ζητήσαμε από τους υποψηφίους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, να μας απαντήσουν σε ένα κοινό –ανά κόμμα- ερωτηματολόγιο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

giannopoulos

-Ποιο είναι το στίγμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου;
Η Ελλάδα αξίζει όχι απλά μια καλύτερη διακυβέρνηση, αλλά μια νέα πορεία με όραμα, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια. Η 4η Οκτωβρίου μπορεί να είναι η αφετηρία αυτής της νέας σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική τους εκπροσώπηση, ενός νέου κοινωνικού συμβόλαιου για πρόοδο και ευημερία.

-Γιατί ΠΑΣΟΚ με Γιώργο Παπανδρέου;
Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, έχει σαφείς θέσεις και έτοιμο πρόγραμμα, αλλά και την πολιτική βούληση να προχωρήσει αδιαπραγμάτευτα στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μαζί με τον πολίτη, προς όφελος του πολίτη και της χώρας.

-Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα της Αρκαδίας που παραμένει ανεπίλυτο;
Είναι γενική διαπίστωση ότι το χάσμα στο επίπεδο ανάπτυξης και την ποιότητα ζωής μεταξύ κέντρου και περιφέρειας διευρύνεται συνέχεια, περισσότερο ίσως από άλλους νομούς της περιφέρειας. Η πράσινη -αειφόρος- ανάπτυξη δίνει για πρώτη φορά μια θετική προοπτική για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας.

-Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε για την Αρκαδία αν εκλεγείτε;
Άμεσα μέτρα αποκατάστασης της παραγωγικής δομής του νομού, από τις ζημιές που υπέστη από τις πρόσφατες καταστροφές. Στήριξη του εισοδήματος, τόνωση της αγοράς, κίνητρα για επενδύσεις, προστασία του φυσικού πλούτου. Καταγραφή των προβλημάτων αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού σε διαβούλευση με τους φορείς του νομού για την διαμόρφωση μακροπρόθεσμου σχεδίου.

-Γιατί οι Αρκάδες ψηφοφόροι να ψηφίσουν εσάς;
Γιατί είμαι ένας από τους νέους πολιτικούς που στρατεύθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, που εκτίμησαν και στήριξαν την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου, που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να στελεχώσουν τη νέα πορεία της χώρας, που έχουν διάθεση να προσφέρουν και να επαναφέρουν την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία στην πολιτική.